Puncture pen uitleg

 

Download link: Klik hier

Gefeliciteerd met de aankoop van de Puncture Pen!

De Puncture Pen is een handige manier om zelf laagspanningstherapie toe te dienen, een methode die veel gezondheidsvoordelen heeft. Laagspanningstherapie is geen nieuwe technologie, hoewel het in de westerse wereld niet bekend is. Het wordt vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), soms in plaats van of in combinatie met acupunctuur.

5 voordelen:

  1. Uw Puncture Pen kan worden gebruikt als een draagbare, met de hand vastgehouden "Tens" eenheden om automatisch een snelle spiercontractie te activeren wanneer de spieren moeilijk te isoleren zijn of wanneer de spier is geïmmobiliseerd in een cast of spalk. De gepulseerde samentrekking werkt effectief en voorkomt atrofie.
  2. Om de pijn te verlichten door pijnsignalen te blokkeren wanneer ze van het zenuwstelsel naar de hersenen reizen. De pulsatie heeft ook een ontspannende werking op gespannen spieren, vergelijkbaar met die van een massage.
  3. Als een beauty hulpmiddel voor het stimuleren van de spieren van het gezicht, het lichaam, het aanspannen en verjongen van de huid en onderhuidse lagen om rimpels en verslapping van het vlees in verband met het ouder worden te verminderen.
  4. Uw Puncture Pen kan worden gebruikt om acupunctuurpunten op het lichaam te lokaliseren en ze te stimuleren om de qi-stroom langs de meridiaan te deblokkeren. De milde elektrische impulsen werken op dezelfde manier als acupunctuurnaalden of acupunctuurmassage.
  5. Studies hebben aangetoond dat laagspanningstherapie nuttig is bij het verminderen van vrije radicalen in het bloed, het zuiveren van het lichaam van virale en bacteriële infecties en zelfs het doen herleven van dode cellen in verband met kanker.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Gebruik de Puncture Pen nooit als u een van de dingen hebt of bent: pacemaker, polsregelaar, kunsthart, Zwanger, ernstige hartaandoeningen, levensbedreigende ziekte, of een ander levensbedreigend elektronisch medisch apparaat heeft.

Nooit gebruiken onder de douche, in bad, in het zwembad of bij hoge luchtvochtigheid.

Niet gebruiken op of in de buurt van slijmvliezen of in een opening van het lichaam.

Buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren. Niet gebruiken op personen die niet in staat zijn om te spreken of bewusteloos zijn.

Probeer het apparaat niet te openen en te repareren.

Als u de batterij langere tijd niet gebruikt, verwijder dan de batterij.

OPMERKING: De Puncture Pen gebruikt uw hand als een geaarde paal om het circuit af te ronden, zodat u soms de spanning in de hand waarmee u hem vasthoudt voelt. Dat komt omdat er veel acupunctuurpunten in de handen zitten. Verander eenvoudigweg je greep of grijp het apparaat met meer van je handoppervlak om het effect te verspreiden.

 

 

Gebruik van de Puncture Pen:

1.installeer 1 AA-batterij in het onderste compartiment van de pen.

  1. Zet het apparaat aan door het handvat met het hoofdstuk omhoog te houden en de onderste zeiden van de regelknop in te drukken. Nummer 1 zou nu op het display moeten verschijnen. Herhaal dit om het vermogen te verhogen.
  2. Start het apparaat op een lage stand 1-3, druk de punt stevig tegen de arm. Wanneer je niks voelt beweeg de Puncture Pen tot je iets voelt. Als je iets voelt weet je dat hij aan is en werkt.

Als u een prikkende sensatie voelt omdat er geen stevige verbinding is tussen de punt en uw huid, gebruik dan wat vaseline of gel om meer contact op de huid te krijgen. Dit gevoel zal echter wel blijven en hoort bij de pen

4.. Wanneer de puls sterk is, betekent dit dat je een acupunctuurpunt hebt gevonden en dat je het stimuleert. U kunt de Puncture Pen direct op dat punt houden of zachtjes langs het punt de bijbehorende meridiaan masseren. Vaak voel je het pulsen op een ander punt langs de meridiaan of het stromen door de hele lengte van de meridiaan! De locatie van de punten en meridianen vindt u op de pagina's aan het einde van het boekje.

 

GEBRUIK VAN DE PUNCTURE PEN ALS EEN TENS UNIT:

Het gebruik van de Puncture Pen om automatisch een spiercontractie op gang te brengen is een geweldige manier om een moeilijk te isoleren spier uit te oefenen, om een bevroren spier los te maken, of om atrofie of geïmmobiliseerde spieren te voorkomen.

Het duurt eventjes om de triggerpoints van de spier te vinden en het apparaat moet soms iets dieper in het oppervlak van de huid worden geduwd. Het is ook belangrijk om de spier die u probeert te activeren te ontspannen, omdat spanning het apparaat kan verstoren.

Wanneer u de juiste plek vindt, zal de spier letterlijk helemaal vanzelf springen en stuiteren tot dat het punt van die plek wordt verplaatst. Slechts een lichte beweging zal het effect stoppen, dus probeer een comfortabele positie te vinden die u enkele minuten kunt vasthouden (vijftien tot twintig minuten is optimaal)

Gebruik van de Puncture Pen als pijnstiller.

Houd het apparaat op één plaats of beweeg het tot u een sterkere pulsatie voelt. Ga enkele minuten door met het gebruik van de Puncture Pen. U kunt wat gel of vaseline gebruiken om meer contact met de huid te maken.

 

Opmerking: Lichaamshaar kan het apparaat storen om goed contact met de huid te maken. Het gebruik van meer vaseline of gel voorkomt de elektrische schokjes die een prikkende sensatie veroorzaken. Bij gebruik van de Puncture Pen voor spierpijn kunt u in plaats van de gel een pijnstillende balsem op waterbasis gebruiken.

 

 

Bij het experimenteren met de Puncture Pen is een goede plek om te beginnen bij de gewrichten; ellebogen, knieën, enkels en polsen. In de Nei Ching, het 4000+ jaar oude boek over interne geneeskunde dat de basistekst blijft waaruit alle TCM wordt onderwezen, wordt gezegd dat de gewrichten een van de plaatsen zijn waar externe ziekteverwekkers in het lichaam blijven hangen en vast komen te zitten waardoor verstoppingen van qi ontstaan. Daarom is het altijd een goed idee om in deze gebieden laagspanningstherapie te gebruiken om het lichaam te helpen bij het zuiveren van ziekteverwekkers.

 

Gebruik van de Puncture Pen als schoonheidsbehandeling

 

Zet de Puncture Pen op een lagere stand (1 tot 3) en breng gel,vaseline, aloë vera gel of een ander reinigings- of hydraterend product aan dat u wilt gebruiken zolang het gezicht nat blijft tijdens de behandeling. Beweeg de Puncture Pen zachtjes, maar maak nog steeds goed contact door de Puncture Pen rond het gezicht te bewegen en vermijd contact met de ogen of spiermembranen. Wanneer je voelt dat het apparaat werkt, laat de pen dan een aantal minuten op die plek om de Puncture Pen te laten werken.

 

ACUPUNCTUURPUNTEN EN MERIDIANEN

 

Op de volgende pagina's vindt u de locaties van alle belangrijke medianen en acupunctuurpunten en een lijst van veel voorkomende aandoeningen waarvoor ze kunnen worden gebruikt. Let op de stippen dat zijn de "Golden Acupoints", de meest krachtige en effectieve wanneer ze worden gestimuleerd met de Puncture Pen.

 

Hartkloppingen, overmatig zweten, vermoeidheid, bloedarmoede, slechte bloedsomloop in de extremiteiten, slapeloosheid, duizeligheid, slecht geheugen, mondpijn en nachtmerries.

 

 

 Koorts, chronische hoest (slijm), schouders en nek pijn, keelpijn, TMJ syndroom, mmps, gezwollen klieren, slechte doorbloeding in de ledematen.

 

 

 

 Artritis, gewrichtspijn, lage rugpijn, constipatie, losse ontlasting, vermoeidheid, snelle pols, urinewegproblemen, blaasontstekingen, oorsuizen, prostaatontsteking. verminderde geslachtsdrift, voortplantingsstoornissen.

 

 

 

 Erfelijke zwakheden, seksuele disfunctie, impotentie,

 blaasontstekingen, urinewegaandoeningen, tinnitis,

 oedeem, vroegtijdige vergrijzing, duizeligheid,

osteoporose, anorexia, ademhalingsaandoeningen

 

 

 

 

 

Arrythmie, angina, hartkloppingen, angina, angstaanvallen, afasie, aanvallen, misselijkheid, ochtendziekte, bewegingsziekte, baarmoederaandoeningen, menstruatieproblemen, depressie, bipolaire stoornis, hoge koorts, droge mond.

 

 

 

 

 depressie, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, koorts en rillingen, keelpijn, oorpijn, doofheid, oorpijn, oorontsteking, wazig zicht, hoofdpijn, herpes (zoster en simplex)

 

 

 

 

 Hoofdpijn, migraine, rib-kant pijn, artritis van de onderste ledematen,

gezwollen knieën beenzwakte en gevoelloosheid, galstenen,

slapeloosheid, angst, ischias, chronische vermoeidheid,....

 

 

 

Stemmingsstoornissen, hupertensie, afasie, hoofdpijn,

misselijkheid, oog- en ooraandoeningen, koorts, beroerte,

stuiptrekkingen, meningitis, spieratrofie, krampen of spasmen.

 

 

 

 

 Astma, bronchitis, verkoudheid, griep, allergieën, hooikoorts, depressie, stress, acne, exzema, hoesten, sinusinfectie, keelpijn en een droge huid.

 

 

 

 

 

 

 

koorts, allergieën, hooikoorts, hoofdpijn, niezen, congestie,

verkoudheid, griep, jeuk, huidaandoeningen, immumatische tekorten,

 constipatie, artritis, boven rugpijn

 

 

 

Brandend maagzuur, zure reflux, indigestie, misselijkheid,

 urine-infecties, anorexia, kiespijn, stijlen, glaucoom, spierspasmen,

 menstruatiekrampen, diarree, constipatie

 

 

 Spijsverteringsstoornissen, dyspepsie, misselijkheid, zure reflux, voedselvergiftiging, bloedarmoede, anorexia, constipatie, diarree, diabetes, enz.

 

 

 

Acupoints van het gezicht

 

Gebruik de Puncture Pen altijd op een

lagere stand (1-3) bij de behandeling

van het gezicht en zorg er extra voor

 dat u de ogen en de slijmvliezen

vermijdt.

 

 Rond hoofdstuk: Is het sterkst , goed effect, vind de exacte locatie van de meridianen, geschikt voor langere tijd op de meridiaan. De intensiteit van gebruik wordt gecontroleerd volgens de duurzaamheid van elke persoon.

Vlak hoofdstuk: groot gebied van contact met menselijk lichaam, licht om te gebruiken, geschikt voor lichte therapie en het gebruik van de huidoppervlakte. Deze gebruiken voor op het gezicht.

Metalen hoofd: Handig om de exacte punten te vinden in het lichaam.

Houd de pen meerdere minuten op een meridiaan om een goed effect te krijgen.

Soms heeft het meerdere sessies gespreid over 1,2,3 weken nodig om effect te krijgen. Dit ligt aan de ernst van de pijn/ziekte.

 

Het is normaal om stroom in de hand te voelen tijdens de sessies, dit hoort bij de werking van de pen.

 

Paklijst:

1x Puncture Pen + hoofdstuk erop

1x extra Hoofdstuk

Er hoort geen gel/batterij in de doos