Bekijken: een krachtige presentatie over de wetenschap van yoga

Heb je ooit wel een nagedacht wat de wetenschap te zeggen heeft over het uitoefenen van yoga? Deze korte documentaire zal je een blik geven over de huidige onderzoeken naar de wetenschap van yoga in maar 20 minuten. Het is erg interessant om te kijken als je meer wil weten wat er nu echt met ons lichaam en geest gebeurt als je ademt en verschillende poses doet.

Volgens Sat Bir Singh Khalsa, leraar over medicijnen op harvard medische school en beoefenaar van yoga, zijn er 4 delen dat yoga maakt wat het is: het fysieke aspect, daar onder vallen de asanas en ademhaling; het bewust zijn van je geest en lichaam; het idee om om diepere spirituele staten te ervaren; en het idee van zelf regulering. hij betoogt dat zelfregulering van cruciaal belang is en een van de stukken die yoga speciaal maken. Als we onze zelfregulatie skills verbeteren, leren we onze stressrespons beter onder controle te houden en zorgen voor een betere veerkracht en zalfeffectiviteit.

Michael de manincor, yoga leraar en eigenaar van the yoga institue, agrees. Als deel van zijn eindeloze onderzoek naar geest-lichaam therapie, studeert manicor hoe yoga impact heeft op de mentale gezondheid uitdagingen zoals angst en depressie. In deze video deelt hij zijn bevindingen, zoals dat yoga, symptomen van angst en depressie kan verminderen in 12 korte minuten van yoga training! Nu heb je geen excuus meer om niet op die mat te gaan, toch?

Het is fascinerend om te leren hoe wetenschap aanmoedigt wat het lichaam intuïtief al lang weet. 

Bekijk de volledige video Hieronder: